Asus Memo Pad HD7, FHD 10 si Memo Pad 8

De | 9 noiembrie, 2013

In acest an Asus a început asaltul pieței de tablete la preturi accesibile cu linia Memo Pad. Astfel ASUS a lansat cu succes primele 2 variante :

Memo Pad HD 7 și Memo Pad FHD 10

Tabletele încearcă sa imite rețeta lansata de Nexus 7 (produs tot de Asus) dar sa rămână considerabil sub prețul de achiziție a lui Nexus fără a face prea mult rabat la partea hardware.

Prima și cea mai ieftina din serie este Asus Memo Pad HD7.

Asus Memo Pad HD 7Asa cum vedem și din denumire display-ul de 7 inch vine cu o rezoluție HD de 1280 x 800 pixeli, tehnologia fiind IPS. Tot la capitolul design observam marginile laterale (în poziția portret a tabletei) foarte subțiri, marginea de deasupra este putin mai groasa incorporând în suprafața ei camera video frontala.

Marginea inferioara este la fel de groasa, aici fiind incorporat logo-ul Asus. Greutatea este de doar 302 grame.

Spatele este realizat dintr-un plastic mat (versiunea pe negru) sau cu aspect glossy pentru versiunile colorate.

Tot aici trebuie amintit ca poate fi achiziționată în mai multe culori: negru, albastru, galben, roz și alb.

Hardware

Tableta este echipata de un procesor Quad Core de 1.2 GHz, acompaniat de 1 GB RAM (ideal ar fi fost 2 dar sa nu uitam tableta dorește sa intre în categoria celor sub 200$).

Spațiu de stocare este de 8 GB sau 16 GB.

Camera foto Video: versiunea de 8 GB are o camera frontala de 0.3 MP pe când cea poziționată pe spatele tabletei de 2 MP, versiunea de 16 GB are o camera 1,2 MP iar cea de pe spate de 5 MP.

Senzori: G-Sensor, Compass, Senzor Hall

Un mic regret pentru o astfel de tableta este lipsa GPS-ului.

Pe partea de autonomie tableta promite 10 ore de funcționare WI-FI/Video playback.

Preț în magazine: 698 RON

Concluzie o tableta perfecta pentru surf internet, video și portabilitate și asta fără sa face rabat foarte mult la partea hardware.

Poți comanda de la:

 

Asus Memo Pad FHD 10

Asus Memo Pad FHD 10Pentru cei care doresc un display mai mare atât ca rezoluție cât și ca diagonala seria Memo Pad vine și în versiunea de 10 inch cu o rezoluție Full HD (1920×1200 pixeli) bazat pe aceeași tehnologie IPS

Design: In linii mari design-ul este aproximativ identic cu cel de la versiunea de 7 inch cu mențiunea ca marginile din jurul display-ului au aceeași grosime iar tableta de aceasta data este gândita pentru a fi folosita în mod land-scape.

Hardware:

Aici avem modificări importante, procesorul este înlocuit de Intel® Atom™ Z2560 1.6 GHz și observam ca este dual core, totuși performanta este asemănătoare cu cel Quad Core 1.6 de pe versiunea de 7 inch.

In teste Procesorul Z2560 1.6 GHz obține un număr de 1233 puncte fata de Quad core 1.6 (MediaTek-MT8125) de pe Memo Pad HD 7 care obține 1309 puncte.

Benchmark-ul fiind făcut cu aplicația Geekbench 2.

Procesorul este însoțit de aceasta data de 2 GB RAM și vine în 2 versiuni ca spațiu de stocare de 16 GB și de 32 GB

Camera video frontala este de 1.2 MP pe cand cea din spate de 5MP

Ca și senzori avem: G-Sensor, Light Sensor, E-compass, Giroscop dar de data aceasta și GPS cu suport pentru GLONASS și AGPS

Autonomia este tot de 10 ore.

Ca și concluzie este ideala pentru o tableta de 10 inch folosita atât în domeniul business cât și pentru uzul de zi cu zi: surfing internet, câte un joc, video la calitate înalta.

Preturile încep de la 1599 RON 

Poți comanda de la:

Continuare Asus Memo Pad 8 – prezentare (va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *