Cum sa îți cumperi un Smartphone de top pe bani putini

De | 6 iulie, 2016

Toată lumea are un Smartphone zilele astea (poate doar tatăl meu nu, dar asta e o alta poveste 🙂 ). Dar când vine vorba de un model bun ai de ales intre a plăti sume care sa fim sinceri pentru multi din cei care citesc articolul acesta sunt destul de mari sau varianta a doua sa te mulțumești cu un Smartphone mediu ca si calitate, performanta doar ca sa te încadrezi în preț.

Eu vreau sa va propun o a treia modalitate.

Smartphone de top la jumătate din prețul de lansare. Suna bine nu?

E adevărat e și o chichiță aici. lăsați un an intre lansare și achiziție. De cele mai multe ori imediat după lansarea unui model de top cel anterior suferă o scădere drastica de preț. După câteva săptămâni sau luni scade încă odată și astfel după un an un an și o luna veți vedea un preț scăzut cel puțin cu 50% fata de prețul la lansare.

Acum va întrebați de performanta. Daca faceți o comparație intre 2 modele de top consecutive lansate de aceeași companie veți vedea un design ușor schimbat și performante aproximativ similare.

Am citit un studiu mai demult (posibil făcut de „cercetătorii” Britanici dar nu vreau sa mint de asta pun in paranteza) arata ca schimbări suficient de majore intre Smartphone-urile aceleași companii se remarca intre modelele cu cel puțin 2 ani diferența.

Ca exemplu de preț:

(vezi comparația intre cele 2 modele Samsung )

Sa mai luam un alt tel:

  • LG G4 (lansat în Aprilie 2015) are un preț de 1.549 RON
  • LG G5 (lansat în Aprilie 2016) are un preț de 2.399 RON

Aceeași comparație o puteți face cu orice model de Smartphone și diferența de preț este în jur de 900-1000 de RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *