Arhiva categorii: Stiati ca

Valori nutriționale pentru pieptul de pui

Pieptul de pui îl găsim peste tot atât în restaurante cat și în fastfood-uri dar și în meniurile pregătite acasă. O grămadă de nutriționiști recomanda înlocuirea altor tipuri de carne cu pieptul de pui pe considerentul ca este sărac în grăsimi.

Nu sunt nutriționist asa ca nu am sa trag nici o concluzie dar mai jos am sa prezint câteva valori nutriționale pentru pieptul de pui și nu numai. Citeste restul articolului

Reincarca cartela de Telekom online

Stiai ca atunci cand cumperi cartele de reincarcare pentru prepay-uri dai mai mult decat valoarea incarcata? O cartela de 5 Euro face defapt 6 sau chiar 7 euro (depinde de magazin).

Mai toate retelele de telefonie pun la dispozitie reincarcarea online direct de pe site-urile lor. Tot ce ai nevoie este de un CARD de salar si majoritatea il avem.

Diferenta fata de cumpararea unui card de incarcare este ca:

 • platesti fix cat incarci
 • banii ajung instant la ei nu mai trec prin intermediari
 • reincarcarea este disponibila instant

Reincarca sau plateste facturi aici:

Super-eroii si gadgeturi din filmele de spionaj!

Super-eroii sunt incredibili!

Acesta e argumentul ce trebuie susținut în orice poveste, mi ales când e narata într-un film. Tehnologia închide rapid falia ce desparte umanul de suprauman. Progresele înregistrate în cibernetica, aviație și alte domenii au creat argumente convingătoare ca limitările fizice sunt doar temporare, ca într-o zi vom putea citi mințile altora, vom putea îndoi furculițe cu forța mintii, vom putea sa devenim invizibili și chiar trai veșnic.

Filmul are darul de a anticipa tehnologii viitoare. Unele dintre acestea au adus muti bani, altele au sporit faima unei mărci….

Zborul Superman

Este declanșatorul clasic al unei conversații privind super-puterea sau puterile supraumane. Citeste restul articolului

Cum se fac procesoarele

Te-ai intrebat vreodata cum arata „interiorul” unui procesor sau … cum se fabrica ele? Daca esti interesat urmareste clipul de mai jos si arunca o scurta privire in „materintatea” de procesoare, locul pe unde candva a trecut si procesorul din laptopul, smartphone-ul sau desktop-ul tau.

Despre mancare si gastronomie

 • Celebrul desert frantuzesc servit de obicei la micul dejun „croissant” a fost inventat in Austria
 • Coca-Cola a avut in compozitia originala extract de cocaina.
 • In Africa de Est se gaseste o varianta de bere realizata din banane.
 • Stiati ca mancand telina arzi mai multe calorii decat contine planta? (cu cat mananci mai multa cu atat vei slabi mai mult)
 • Popcorn-ul a fost inventat de indienii Azteci
 • Stiai ca lamaia contine mai mult zahar decat capsunele?
 • Capsunele sunt singurele fructe la care semintele cresc in exterior.
 • Elventienii mananca aproximativ 10 Kg de ciocolata pe cap de locuitor.
 • Gustul mancarii se poate simti doar daca mancarea este imbinata cu saliva.
 • Mierea este singura mancare naturala care nu expira.

 

Despre Coca cola

Un precursor al bauturii Coca cola a fost cocawine. Cocawine este o bautura alcoolica realizata din vin si extract de coca.

CocaWine a fost inventata de italianul Angelo Mariani.

Sigla Coca ColaPrima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton in 1885. Bautura a fost initial numita Pemberton’s French Wine Coca. A fost  vanduta in farmacia „Jacob’s Farmacy” pe 5 centi si brevetat ca tratament pentru inclusiv dependența de morfină, dureri de cap sau impotenta.

In timpul prohibitiei (Statele Unite) vinul a devenit ilegal si producatorul a trebuit sa inlocuiasca vinul din bautura cu un sirop dulce, dar in compozitie extractul de coca a ramas.

Odata cu scoaterea in afara legii a consumului de droguri bautura a devenit interzisa, problema a fost rezolvata prin eliminarea extractului de coca.

Din 27 martie 1944 bautura poarta numele oficial Coke. Citeste restul articolului